top of page
honey and lime 2_edited.jpg

Six Dogs Gin

 

 

Karoo          

Een moderne en tevens klassieke gin met een hart van jeneverbessen en twaalf speciaal geselecteerde botanische kruiden. Deze verbouwen we op onze boerderij, gelegen op het snijpunt van drie verschillende biomen, waaronder de machtige en woestijnachtige Karoo. Neem de Karoo doornbloem en wilde lavendel, die deze gin zijn unieke smaak geven. Dan zijn er subtiele nuances van limoen, mandarijn en citroen buchu.

Blue

 

 

Blue

Een klassieke droge gin die lokaal geproduceerde en geoogste natuurlijke ingrediënten combineert met het beste botanische destillaat. Dit geeft deze gin zijn opvallende, volledig natuurlijke kleur en onderscheidend bloemige karakter. Het samenspel van de ingrediënten in deze gin wordt verder onthuld wanneer de gin wordt gemengd met een goede tonic: de kleur verandert in lichtroze, waarbij de unieke roos-achtige smaak van de gin behouden blijft . Zacht en speels in de mond en supersoepel.

Honey & lime

Onze Six Dogs Honey Lime gin is het onvermijdelijke resultaat van een duurzaamheidsproject dat begon toen de Zuid-Afrikaanse bijenbeschermers van Bee Smiths ons Six vroegen of ze een geredde bijenkolonie bij ons de boerderij mochten uitzetten. De boerderij ligt namelijk op de tweesprong van het Fynbos- en Karoo-bioom, en dat maakt het een uiterst geschikte plek voor bijen. Experimenten met de honing van deze beestjes leidde tot een onweerstaanbare gin dat de smaak van verse, zelf-vervouwde limoenen en het zoetige van honing op een weergaloze manier combineert.

Pinotage Stained Gin

De Six Dogs Pinotage Stained Gin is de liefdesbaby van Six Dogs en onze buren, die zeer geliefde pinotage-druiven verbouwen. Deze gin maken we in kleine hoeveelheden met veel jeneverbessen en vers citrusfruit, waarna het in tanks wordt samengebracht met hand geplukte pinotage druiven. Na een paar weken heeft de gin de dieprode essence van deze 100% Zuid-Afrikaanse druivensoort opgezogen. Door dit unieke proces slaat de smaak en karakter van de Six Dogs Pinotage Stained Gin aan bij zowel gin- als wijnliefhebbers wereldwijd.

bottom of page